BLOGG

Artiklar

En nationell folkrörelse är född!

Inför den första maj uppmuntrade vi människor att gå ut och sätta ut potatis i hinkar land och rike runt för att uppmärksamma #potatisuppropet. En del hinkar blev det, men ännu fler som bestämde sig för att sätta händerna i jorden. Vi är helt tagna av responsen! Över 130 orter har rapporterat och det har satts allt mellan fem potäter till flera hundra kilo!

Och det här är bara början! Samtidigt som vi mobiliserar tillsammans och sätter våra potatisar så skrivs det också brev och rings till politiker, tjänstemän, lokaltidningar och andra medier. På sociala medier delas det bilder och reflektioner kring både potatis och sorter samt också vikten av att ställa om vår livsmedelsförsörjning. Vi är många som bär på denna oro och tillsammans så blir oron lättare att stå ut med. Lättare att göra något med.

Så nu fortsätter vi att göra helt enkelt. Vi fortsätter att lyfta den här frågan med gemensamma krafter och bära vidare denna fantastiska folkrörelse. Samtidigt som vi sätter potatis och uppmuntrar andra att göra detsamma så är det ytterst värdefullt att vi också:

  • Hör av oss till lokala politiker och tjänstemän. Närjord i Söderhamn har förberett material för det som du hittar här.
  • Hör av oss till lokalmedia. Skriv debattartiklar, insändare, ring lokalradio. Ta inspiration eller kopiera rakt av det här.
  • Berätta för oss vad ni har gjort! Vi vill samla lokala berättelser som vi kan lägga som blogginlägg. Skriv en text, lång eller kort och infoga bilder och eventuella hemsidor eller kontaktuppgifter som vi kan lägga ut på hemsidan. Skicka till info(a)omstallning.net
  • Och som sagt: sätt potatis, sätt potatis, sätt potatis! (Andra grönsaker går också bra ;))

Än är inte sista potatisen satt!

Läs mer om POTATISUPPROPET.

5 maj, 2020

Fler liknande artiklar…

Matvärn och motvärn

Matvärn och motvärn

Text av Thorsten Laxvik, tidigare publicerat på vårt Instagramkonto. När pandemin slog till var vi en grupp runt...

Kroppen min trenger potet!

Kroppen min trenger potet!

Krönika av Lovisa Bergström Citatet kommer från norska ungdomsserien SKAM som var populär i mitten av 10-talet och...

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

11 + 12 =