Resurser

Böcker om omställning
Böcker

Omställningshandboken – guide till att skapa blomstrande lokala gemenskaper

Omställningshandboken ger dig allt du behöver för att komma igång med omställning i ditt lokalsamhälle. Handboken innehåller bland annat olika ingredienser och principer för hållbar omställning och hur ni skapar välmående och inkluderande grupper. Den ger dig också inspiration från omställningsarbete runt om i hela världen, inklusive Sverige. Särskild vikt läggs vid hur ni kan skapa partnerskap med fler än givna vänner, hur ni startar ett omställningsinitiativ och går vidare från att driva enskilda projekt till att bli en långsiktig omställningsgrupp – samt hur ni har kul medan ni gör det.

Omställningshandboken gavs först ut 2016 av Transition Network med titeln ”The Essential Guide to doing Transition” och är skriven av bland andra omställningsrörelsens grundare Rob Hopkins, i samarbete med omställningshubbar i olika länder. Under 2019 har den svenska hubben, bestående av Omställningsnätverket och Hela Sverige ska leva, drivit ett projekt för att översätta boken till svenska.

Den svenska upplagan innehåller ett extra avsnitt om omställningsrörelsen i Sverige. Handboken är utgiven under Creative Commons, vilket innebär att innehållet får spridas fritt och den finns för gratis nedladdning på nätet. Det går även att beställa ett tryckt exemplar till självkostnadspris via samma knapp som boken nedan. Annars kan man ladda ned den som pdf via följande knapp:

Böcker

Omställningsrörelsen – globala utmaningar lokala lösningar

Vill du inspireras till att samskapa ett samhälle inom planetens gränser? Den här boken innehåller inte mindre än 56 reportage och krönikor som tar dig med på en resa genom hela Sverige. Du får ta del av berättelser från verkligheten, alla om hur vi ställer om till verkligt hållbara lokalsamhällen.

Omställningsrörelsen är en global gräsrotsrörelse som består av människor som tar gemensamma initiativ för att ta hand om sig själva, varandra och naturen. Med utgångspunkt i platsen och lusten skapas tillsammans ett samhälle bortom den fossila energin.

Reportagen skrevs för numera nedlagda Landets Fria Tidning (2010–2017). Allt ekonomiskt överskott från försäljningen av denna bok går till Omställningsnätverket.

För att köpa boken:

  1. Klicka på KÖP BOKEN nedan
  2.  I den nya fliken, klicka på den gröna knappen ”200 SEK”
  3. Skrolla ner och klicka på den blåa knappen ”Till utcheckning”
  4. Justera antal böcker du vill köpa
  5. Välj kort eller faktura
  6. Fyll i dina uppgifter
  7. Klicka på den blåa knappen ”Slutför köp”