EN FILM OM OMSTÄLLNING

Vi folkfinansierar en dokumentär som visar vad omställning är och kan vara.

VI BEHÖVER DITT STÖD!

SWISHA EN VALFRI SUMMA TILL 123 442 39 01 

ANGE “FILM + DITT NAMN” som meddelande

  

Klicka på bilden för en större version.

Vi uppskattar alla donationer och kommer att tacka dig i eftertexterna. 

Ingen Swish?

Banköverföring till Bankgiro 304-6679. Skriv “Film + Ditt namn” som meddelande. 

Anordna Filmvisning

Filmen kommer att vara tillgänglig för allmänheten, och för en högre donation hjälper vi dig med resurser att anordna en filmvisning. Kontakta oss för att hämta din belöning.

500 kr + Du får nedladdningsbar länk till filmen en dag före premiären.

750 kr + Du får även en länk till regissörens berättelse som du kan se själv och använda i samband med er lokala filmvisning.

1500 kr + En kort live introduktion (via Zoom) från Mattias Olsson och någon från Omställningsnätverket i samband med er lokala filmvisning.

3000 kr + Ett live samtal (via Zoom, upp till 60 minuter) med Mattias Olsson och någon från Omställningsnätverket i samband med er lokala filmvisning.

6000 kr / 12000 kr +  Vi nämner dig som producent respektive exekutiv producent i eftertexterna. Du får se filmen innan den är färdigklippt, och kommer ges möjlighet att lämna kommentarer kring klippningen.

 

Varför en film om omställning?

 

Omställningsrörelsen består av individer som kommer samman för att bygga resilienta och regenerativa lokala sammanhang. Tillsammans med grannar, vänner och alla som vill skapar vi en ny kultur som respekterar människor och den levande jordens gränser.

Nu planerar Omställningsnätverket, tillsammans med filmskaparen Mattias Olsson från Campfire Stories, att skapa en film som visar vad omställning är och kan vara. Syftet med filmen är att inspirera människor – kanske särskilt de som inte redan betraktar sig som omställare – till att göra positiva förändringar i sina egna liv, som bidrar till en mer hållbar och rättvis värld. 

För vissa kan det handla om att kliva av ekorrhjulet, flytta ut på landet och börja odla egen mat. Men vi tror att omställningen kan vara så mycket mer och vi vill fånga denna mångfalden med filmen! Vi vill gärna se omställningsrörelsen i Sverige växa, och vi tror det är genom en film vi på bästa sättet kan nå ut med de många berättelser om omställning som växer fram – i både stad och land – runt om i landet.

Vi behöver nu din hjälp för att få detta att hända. Att producera en film av hög kvalité kräver resurser. De insamlade pengarna kommer att användas för att finansiera arbetet med filmning, ljudläggning, klippning, resor för att besöka omställningsinitativ, samt arbetet med kommunikation, redaktion och distribution av filmen.

Stort tack för ditt stöd!

Redaktionsgruppen

mattias olsson

Mattias Olsson är filmskapare, regissör och producent som driver film- och poddplattformen Campfire Stories. Mattias har gedigen erfarenhet av filmhantverket. Han har under de senaste elva åren producerat fem dokumentärfilmer för SVT och 13 för filmplattformen Campfire Stories.

Arci Pasanen

Arci Pasanen är erfaren kommunikatör och medordförande i Omställningsnätverket. Arci har engagerat sig mycket i frågan om Naturens rättigheter och producerar podden Begäret som utforskar hur vi kan navigera oss själva och gemensamt i en tid som kräver en stor omställning.

maxim vlasov

Maxim Vlasov är forskare vid Umeå Universitet och styrelseledamot i Omställningsnätverket. Maxim har medskapat filmen “Voices of Immersion” om hopp och hopplöshet i relation till den ekologiska krisen.

amanda martling

Amanda Martling är kommunikatör och erbjuder även kurser, workshops och coachning inom hållbarhet och inre omställning. Hon är redaktör för boken “Sånger från jorden – 32 röster för en ny relation till planeten“.

anton pettersson

Musiken i filmen kommer att komponeras av Anton Pettersson. För Anton var det en gång musiken och låtskrivandet som blev dörrar till natur och medvetandeförändring. “Musik vibrerar i mellanrummen. Musiken överbryggar och kopplar ihop saker. Erfarenheter av annat än sig själv fast i sig själv. Det är fortfarande i musiken jag trivs allra bäst.”

du?!

Bli en del av processen genom att tipsa oss om omställningsinitiativ som du skulle vilja se i filmen. Du kan också bli producent eller exekutiv producent genom att donera 6000 kr eller 12000kr.

Kampanjen pågår till den 9:e juni!

Vi sätter igång med arbetet så fort kampanjen är över. Premiären för filmen planeras för Mars 2022.

Med din hjälp hoppas vi samla in 120 000 kronor för att täcka kritiska kostnader. Vi tar tacksamt emot alla donationer. Donera gärna ett högre belopp och få resurser av oss för att anordna en filmvisning för ditt sammanhang. Skriv ditt namn som meddelande när du skickar donationen. Du kan hämta din belöning genom att kontakta oss

Risker

Det finns alltid ett visst mått av risk involverat när man gör film. Det är mer regel än undantag att saker sker som man inte kunnat förutse. Men filmens regissör och producent, Mattias Olsson, har en gedigen bakgrund inom filmhantverket. Han har under de senaste elva åren producerat fem dokumentärfilmer för SVT och 13 för filmplattformen Campfire Stories, och har sett dem alla gå i mål. Även om det skulle dyka upp oförutsedda utmaningar i detta filmprojektet är det inget vi har anledning att tro att vi och Mattias inte ska kunna lösa. Vi förväntar oss att filmen kommer vara färdig på utsatt datum.