BLOGG

Artiklar

Omställningsfestival i sommar!

Av Stephen Hinton

Tillsammans med folk (omställare) från Danmark och Mundekulla kursgård arrangerar Omställningsnätverket en sommarfestival 11-15 juli för alla som vill ställa om och för alla som vill få en introduktion till omställning. Varför ta semester i Thailand eller Kanarieholmarna och bränna upp flygbränsle när du kan vara med och medskapa en semester i omställningsanda? Det är alla fall så vi tänker.

Mundekulla erbjuder redan mycket: en naturlig sjö med sandstrand, möteslokaler, fina ängar att tälta i, en vildmarksby, en vikingaby, källsortering, urinseparering, solel med mera.

Och Mundekulla erbjuder en cirkeltradition – för hela familjen – sedan flera år tillbaka. Cirkeltraditionen kommer från ursprungsbefolkningar, och handlar om att mötas i cirkel för att alla skall bli sedda och hörda. Den går även djupare än så – till hur besluten fattas och t.o.m hur man kan utvecklas som individ.

TRANSITION

Redan nu håller programmet att fyllas med en introduktion till hur nordamerikanska indianer möts och stödjer varandra i cirrkel, open space, cirkeldans, en hel lekdag för barnen (i alla åldrar), non-violent communication och en kväll med trummor och dans kring lägerelden!

Ta med hela familjen, kompisar, farmor och barnbarnen för en semester som ger en föraning om en omställd samhälle kan ser ut och laddar batterierna ordentligt (och barnen tjatar om att göra om – enligt tidigare erfarenhet…

Läs mer här

http://www.mundekulla.se/se/festival/transition-camp-circle-way-celebration-30348656

Boka här

http://dinkurs.se/35533

mundekulla

 

22 februari, 2016

Fler liknande artiklar…

Tankar om potatis från Torfolk

Tankar om potatis från Torfolk

Vad jag gör, det du gör, allt han, hon och hen gör är oväsentligt. Likt en fjärt i rymden är det.
Stig Dagerman skrev en gång:

”Jorden kan du inte göra om, stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra; en annan människa väl.
Detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre, betyder en broder mer.”

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

13 + 10 =