BLOGG

Artiklar

Omställningsfestival i sommar!

Av Stephen Hinton

Tillsammans med folk (omställare) från Danmark och Mundekulla kursgård arrangerar Omställningsnätverket en sommarfestival 11-15 juli för alla som vill ställa om och för alla som vill få en introduktion till omställning. Varför ta semester i Thailand eller Kanarieholmarna och bränna upp flygbränsle när du kan vara med och medskapa en semester i omställningsanda? Det är alla fall så vi tänker.

Mundekulla erbjuder redan mycket: en naturlig sjö med sandstrand, möteslokaler, fina ängar att tälta i, en vildmarksby, en vikingaby, källsortering, urinseparering, solel med mera.

Och Mundekulla erbjuder en cirkeltradition – för hela familjen – sedan flera år tillbaka. Cirkeltraditionen kommer från ursprungsbefolkningar, och handlar om att mötas i cirkel för att alla skall bli sedda och hörda. Den går även djupare än så – till hur besluten fattas och t.o.m hur man kan utvecklas som individ.

TRANSITION

Redan nu håller programmet att fyllas med en introduktion till hur nordamerikanska indianer möts och stödjer varandra i cirrkel, open space, cirkeldans, en hel lekdag för barnen (i alla åldrar), non-violent communication och en kväll med trummor och dans kring lägerelden!

Ta med hela familjen, kompisar, farmor och barnbarnen för en semester som ger en föraning om en omställd samhälle kan ser ut och laddar batterierna ordentligt (och barnen tjatar om att göra om – enligt tidigare erfarenhet…

Läs mer här

http://www.mundekulla.se/se/festival/transition-camp-circle-way-celebration-30348656

Boka här

http://dinkurs.se/35533

mundekulla

 

22 februari, 2016

Fler liknande artiklar…

Potatisuppropet i Grangärde

Potatisuppropet i Grangärde

Text och bild: Germund Sellgren Två mil norr om Ludvika, mellan sjöarna Bysjön och Björken, ligger det lilla samhället...

Håll kontakten!

Skriv gärna till oss. Vill du ha vårt nyhetsbrev - lämna ditt namn och din e-postadress och skriv "nyhetsbrev" i meddelanderutan så skickar vi det till dig.

6 + 1 =