BLOGG

Artiklar

Nominera din kandidat till styrelsen!

av Anna Maris

Den nationella omställningskonferensen äger rum i Falun 23-25 september, och inkluderar Omställningsnätverkets årsmöte. Välkommen dit!

Nu är det dags att nominera kandidater till Omställningsnätverkets styrelse. Under året som gått har styrelsen bestått av Pella Thiel, Värmdö, Susanne Velander Vretare, Södra Rörum, David Bennett, Stockholm, Peo Eriksson, Frösön, Mikael Vallström, Söderhamn, Stephen Hinton, Stockholm, Peter Hagerrot, Järna, Åsa Ringström, Skattungbyn, Anton Andreasson, Alingsås och Hanna Hallén, Halmstad.

För att få en livskraftig förening är det viktigt att alla medlemmar engagerar sig i nomineringar och i valet av styrelse. Du kan nominera någon som redan sitter i styrelsen och som du tycker har gjort ett bra jobb, du kan nominera någon annan medlem som du tänker skulle vara bra som styrelseledamot. Du kan också nominera dig själv för en styrelsepost eller en annan post som förtroendevald.

Omställningskören hyllar Omställning Alingsås

Omställningskören behöver människor! Kanske du? (bilden från Omställning Alingsås 5-årsfirande)

Valberedningen strävar efter att få ett så brett anslag av kompetenser, geografisk spridning och bredd av kompetenser som möjligt inom omställningsnätverket. Andra aspekter som valberedningar generellt tittar på för att få en diversifierad styrelse är kön, ålder, etnicitet och utbildning. Tanken är att en styrelse ska representera själva organisationen/nätverket i så stor utsträckning som möjligt.

Liselotte Abel (sammankallande) och Anna Maris utgör för närvarande valberedningen.

Utöver styrelse och valberedning finns också föreningsrevisorer, som även de är förtroendevalda. Robert Gustavsson, Alingsås och Oscar Kjellberg, Sösdala är ordinarie respektive suppleant.

För att nominera en kandidat, skicka helt enkelt ett mejl till Liselotte Abel info@sorbynaturhalsogard.se eller Anna Maris anna.maris@gmail.com.

Vi ser fram emot din nominering!

Varma hälsningar från
Valberedningen

Läs mer om omställningskonferensen med årsmöte

23 augusti, 2016

Fler liknande artiklar…

Matvärn och motvärn

Matvärn och motvärn

Text av Thorsten Laxvik, tidigare publicerat på vårt Instagramkonto. När pandemin slog till var vi en grupp runt...

Önskningar och nyårsdrömmar

Önskningar och nyårsdrömmar

Krönika av: Fredrika Tidermark Vintern är en tid för drömmar. Att önska och fantisera om framtiden. Det hänger ihop...

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

15 + 11 =