BLOGG

Artiklar

Nominera din kandidat till styrelsen!

av Anna Maris

Den nationella omställningskonferensen äger rum i Falun 23-25 september, och inkluderar Omställningsnätverkets årsmöte. Välkommen dit!

Nu är det dags att nominera kandidater till Omställningsnätverkets styrelse. Under året som gått har styrelsen bestått av Pella Thiel, Värmdö, Susanne Velander Vretare, Södra Rörum, David Bennett, Stockholm, Peo Eriksson, Frösön, Mikael Vallström, Söderhamn, Stephen Hinton, Stockholm, Peter Hagerrot, Järna, Åsa Ringström, Skattungbyn, Anton Andreasson, Alingsås och Hanna Hallén, Halmstad.

För att få en livskraftig förening är det viktigt att alla medlemmar engagerar sig i nomineringar och i valet av styrelse. Du kan nominera någon som redan sitter i styrelsen och som du tycker har gjort ett bra jobb, du kan nominera någon annan medlem som du tänker skulle vara bra som styrelseledamot. Du kan också nominera dig själv för en styrelsepost eller en annan post som förtroendevald.

Omställningskören hyllar Omställning Alingsås

Omställningskören behöver människor! Kanske du? (bilden från Omställning Alingsås 5-årsfirande)

Valberedningen strävar efter att få ett så brett anslag av kompetenser, geografisk spridning och bredd av kompetenser som möjligt inom omställningsnätverket. Andra aspekter som valberedningar generellt tittar på för att få en diversifierad styrelse är kön, ålder, etnicitet och utbildning. Tanken är att en styrelse ska representera själva organisationen/nätverket i så stor utsträckning som möjligt.

Liselotte Abel (sammankallande) och Anna Maris utgör för närvarande valberedningen.

Utöver styrelse och valberedning finns också föreningsrevisorer, som även de är förtroendevalda. Robert Gustavsson, Alingsås och Oscar Kjellberg, Sösdala är ordinarie respektive suppleant.

För att nominera en kandidat, skicka helt enkelt ett mejl till Liselotte Abel info@sorbynaturhalsogard.se eller Anna Maris anna.maris@gmail.com.

Vi ser fram emot din nominering!

Varma hälsningar från
Valberedningen

Läs mer om omställningskonferensen med årsmöte

23 augusti, 2016

Fler liknande artiklar…

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Min första omställningskonferens

Min första omställningskonferens

För några år sedan blev jag inbjuden att vara med i en liten lokal omställningsgrupp, jag visste inte riktigt vad det var men jag sa ja! Och i några år har vi träffats, samtalat, läst en å annan dikt men framför allt odlat tillsammans. Och jag har sakta rört mig mot någon slags förståelse för vad omställning kan vara.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

5 + 7 =