BLOGG

Artiklar

Bättre nätverkande – mera omställning!

Av Stephen Hinton

Inom kärngruppen för Omställningsnätverket i Sverige tittar vi på hur vi kan organisera oss lite bättre. Vi tror att det finns mycket att vinna på att vi vet mer om vilka vi är och vad vi gör inom nätverket. Hur vi lyckas med omställningen har att göra med hur bra länkade vi är, hur mycket vi vet om varandra och hur väl vi kan organisera oss, nätverka och sprida kunskap och erfarenheter, så att vi inte behöver uppfinna hjulet igen, allihop.

natverkande

Vi har kommit en bit på vägen genom mötesplatser såväl här på webben som i verkligheten. Nästa steg är att stödja lokala initiativ mer direkt. Vi tänkte prova så här: Varje initiativ utser en representant som har direkt kontakt med kärngruppen. Kärngruppen kan använda dessa kontakter för att bl.a

  • ha koll över vad som händer i landet (ger oss fler möjligheter att söka bidrag och samarbeten med t.ex. Småbrukarna, studieförbunden mm)
  • Fånga upp de bra erfarenheterna från lokala grupper
  • Bättre förstå vilken typ av stöd som behövs
  • Öka erfarenhetsutbyte mellan grupper

Vi kommer att kontakta initiativen för att få reda på vem ni vill utse som kontakt. Bra om ni redan nu utser en person, som gärna får kontakta Stephen Hinton, 073-031 16 25, stephen.j.hinton@gmail.com

8 mars, 2016

Fler liknande artiklar…

Tankar om potatis från Torfolk

Tankar om potatis från Torfolk

Vad jag gör, det du gör, allt han, hon och hen gör är oväsentligt. Likt en fjärt i rymden är det.
Stig Dagerman skrev en gång:

”Jorden kan du inte göra om, stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra; en annan människa väl.
Detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre, betyder en broder mer.”

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

3 + 6 =