BLOGG

Artiklar

Omställningsnätverket stödjer #röstamermänskligt

Det är val snart och vi behövs! Omställningsnätverket stödjer initiativet #röstamermänskligt. Det är en riksomfattande kampanj som är partipolitiskt och religiöst obunden, där vi som individer kan engagera oss och bidra i en valrörelse för hållbar utveckling, demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet och allas lika värde. Det sker i verkliga möten och samtal mellan människor på mer än 100 orter i Sverige. Tillsammans kan vi vara med och ställa om valrörelsen dessa dagar, så att den handlar om det som vi vet är viktigt nu och för framtiden.

Omställningsnätverket delar kampanjens uppfattning att den offentliga debatten är starkt polariserad och ställer grupper och människor emot varandra. Därför vill vi vara med och visa att vi är många som delar kampanjens värderingar, för människors skull och för naturens och planetens skull. Vi vet vilken kraft som finns i det mänskliga mötet. Därför stödjer Omställningsnätverket kampanjen och vill inspirera och uppmuntra alla i nätverket att engagera er! Läs mer här om hur du gör. Kontakta kontaktpersonen på din ort och fråga hur du kan hjälpa till och ta med dina vänner.
5 september, 2018

Fler liknande artiklar…

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Min första omställningskonferens

Min första omställningskonferens

För några år sedan blev jag inbjuden att vara med i en liten lokal omställningsgrupp, jag visste inte riktigt vad det var men jag sa ja! Och i några år har vi träffats, samtalat, läst en å annan dikt men framför allt odlat tillsammans. Och jag har sakta rört mig mot någon slags förståelse för vad omställning kan vara.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

5 + 9 =