BLOGG

Artiklar

Uppdatering i Hållbara matsystem

Hej alla,

Ledsen för tystnaden ifrån mig ibland blir det felprioriteringar…
Vi har gjort en samförsörjningsdag samt en föreläsning/workshop om biokol och bokashi. Vi pratade även om att ha en praktisk biokol workshop hemma hos oss i Ramsås (datum okänt, men vi tittar på en varmare dag i maj). Svara om du vill kommer men inte anmält intresse ännu.
Ikväll (onsdag 29e mars) som några av er har sett kommer Veronica Setterhall att ge oss en introduktion till permakultur på Vårsta. VI börjar 1830 och fortsätter till senast kl 20.00. FIka från Syster Ester kommer finnas.

Onsdag den 12e kommer Sara Friberg att fortsätta temat Odla jorden med praktiska råd och tankar kring grävfri odling, samplantering, växtföljd och dylikt. Innehållet skiftar fortfarande men det kommer handla om att skapa förutsättningar för liv och skörd under och över jord.
Det finns också möjlighet att engagera sig praktiskt också. Vi har tre markplättar inom ganska nära avstånd från centrala Härnösand och avsikten har varit att kommunens Arbetslivsenhet skulle hitta deltagare att sköta odlingarna som vi skulle skapa där. Av olika anledningar lutar det nu åt att kommunen tar en av platserna vilket lämnar fina möjligheter för en eller flera grupper intresserade att komma samman för att skapa och sköta en eller flera gemensamma odlingsyta/or. Det är som sagt en spännande möjlighet att skapa något tillsammans som ger skörd i dessa tider av prisökningar överallt. Jag skriver mer om det inom kort men börja fundera redan nu om det kan vara av intresse att delta i en grupp som jobbar lagom mycket och framför allt tillsammans för livgivande matproduktion.
Hoppas vi ses ikväll!
Hälsningar

David
29 mars, 2023

Fler liknande artiklar…

REKO

REKO ringar är ett fenomen som har spridit sig från Österbotten till Sverige och vidare ut i världen. Parollen...

Fårslakt

Kött är en viktig del av dieten i Norrland - vi har väldigt bra förutsättningar för att odla gräs och frågan blir...

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

11 + 3 =