BLOGG

Artiklar

Isak vill se Hållbara matsystem i Härnösand

Tidningen Ångermanlands fantastiska kulturredaktör Katarina Östholm träffade Isak Eriksson innan han reste iväg för studier i ekolantbruk i Norge. Isak säger bland annat:

Ett liv där vi använder mer muskelkraft och mindre energi mår vi bara bra av. Tricket med små jordbruk är att leva på små inkomster och ha små utgifter, utan lån och skuldsättning, säger han.

och:

I dag har vi allt och lite till, ändå har var och varannan i min generation ångest och depressioner; det är en oerhörd press att det aldrig är nog, att man alltid ska ha mer grejor, prestera mer, tjäna mer. Vi är inte längre delaktiga i våra liv, vi konsumerar våra liv, och vi mår dåligt av det.

mer från Isak:

Självklart ska ett land värna om sitt eget jordbruk, maten är ryggraden i ett samhälle. Och naturen ska ägas och skötas småskaligt och lokalt, inte av någon som bor i långt borta eller till och med utomlands, säger Isak Eriksson.

Vi känner igen och välkomnar Isak

Läs hela artikeln här: https://www.tidningenangermanland.se/2022-08-24/isak-21-ska-bli-smabrukare-i-harnosand-landsbygden-ar-livsviktig-for-alla

25 augusti, 2022

Fler liknande artiklar…

REKO

REKO ringar är ett fenomen som har spridit sig från Österbotten till Sverige och vidare ut i världen. Parollen...

Fårslakt

Kött är en viktig del av dieten i Norrland - vi har väldigt bra förutsättningar för att odla gräs och frågan blir...

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

7 + 9 =