Vi ställer om på riktigt

Omställningsnätverket
Omställningsrörelsen består av människor som tar gemensamma initiativ för att ta hand om sig själva, varandra och naturen.
Jag vill veta mer
Vad händer?

Aktuellt

Bortom möjlighetshorisonten

Omställningsnätverket deltar tillsammans med KTH och Uppsala Universitet i forskningsprojektet “Bortom möjlighetshorisonten: verktyg för att utforska lokal energiomställning”. Projektet som är finansierat av Energimyndigheten syftar till att ge nya perspektiv som kan underlätta omställningen.

 

Vi gör en folkfinansierad film om omställning

Nu skapar Omställningsnätverket, tillsammans med filmskaparen Mattias Olsson från Campfire Stories, en film som visar vad omställning är och kan vara. Syftet med filmen är att inspirera människor – kanske särskilt de som inte redan betraktar sig som omställare – till att göra positiva förändringar i sina egna liv som bidrar till en mer hållbar och rättvis värld.
 

Nu startar vi unga omställare!

Vi är i startgroparna med ett nytt, mycket spännande arbete som har saknats länge, nämligen Unga Omställare! Med Unga Omställare vill vi nå till er unga som funderar hur ni ska ställa om era liv för planetens och människors bästa. Är du ung mellan 15-30 år vill bidra till arbetet eller bara nyfiken på att veta mer? Läs mer och hör av dig!

Omställningskonferens 2022

För nästan tio år sen bildades föreningen Omställningsnätverket i Järna, nu möts vi där igen! Varmt välkomna till 2022 års omställningskonferens fredag 25 november och lördag 26 november!

På schemat bland annat Warm Data Lab, matvärn och lokal resiliens, klipp från den folkfinansierade filmen om omställning, KTH-projektet Bortom möjlighetshorisonten och många många spännande workshops!

Vi står inför tider av stora utmaningar, på så många olika områden. Låt oss komma samman för att se hur vi kan möta dem tillsammans!

Vad kan man göra?

Ta ditt nästa steg

Vad är omställning?

Lär dig om de sju principerna för omställning och hur vi tänker kring varför och hur vi kan ställa om tillsammans.

Hitta ditt omställningsinitiativ

Det finns över 50 initiativ i Sverige och flera tusen världen över. Kontakta någon nära dig eller få hjälp med att starta ett nytt.

Gå en kurs

Vi har olika kurser som kan hjälpa dig i din omställningsresa, både i det yttre och inre. Det finns även flera folkhögskolekurser som genomförs i samarbete med oss.

Bli medlem eller månadsgivare

Genom att du blir medlem eller månadsgivare stödjer du vår gemensamma förening så att vi kan vidareutveckla den. Att bli medlem kostar bara 100 kr – många bäckar små gör stor skillnad.

Aktiviteter

Grundkurs vid Vänerns strand

Nu bjuder vi in till grundkurs! Specialpris för unga omställare, men alla åldrar är välkomna! Vid Vänerns strand utanför Vänersborg, inte långt från Göteborg. 8-10 april. Arci Pasanen och Amanda Martling är kursledare. Sista anmälningsdag är den 24 mars.

Läs mer på vårt Facebook evenemang.

Grundkurs i Skellefteå

Och här är ytterligare en grundkurs samma helg! I en helt annan del av landet. 9-10 april, i Skellefteå, men David Bennet och Emilia Rekestad som kursledare. Sista anmälningsdag är den 23 mars. Läs mer och anmäl dig här.
Blogg

Senaste inläggen

SVT: Boende odlar vid hyreshusen

Grönsaker, blommor och bin. På 100 kvadrat är Kajsa och Karl-Axel nu nästan självförsörjande. Förra året frågade de om lov att gräva upp delar av hyreshusets gräsmatta. Resultatet är en egen köksträdgård – mitt i stan. – Jag hoppas att vi kan inspirera fler, säger...

SVT: Forskare undersöker odling i stadsmiljö i fyra svenska städer

Vilka hinder och möjligheter finns för att öka stadsodling i mindre och mellanstora städer? Den frågan ställer sig forskare vid Mittuniversitetet som nu undersöker stadsodling i fyra svenska städer. Och det ser väldigt olika ut i olika städer. – Stadsodling behöver...

Isak vill se Hållbara matsystem i Härnösand

Isak vill se Hållbara matsystem i Härnösand

Tidningen Ångermanlands fantastiska kulturredaktör Katarina Östholm träffade Isak Eriksson innan han reste iväg för studier i ekolantbruk i Norge. Isak säger bland annat: Ett liv där vi använder mer muskelkraft och mindre energi mår vi bara bra av. Tricket med små...

Landets Fria Tidning skriver om Hållbara matsystem

Landets Fria Tidning skriver om Hållbara matsystem

Lennart Spetz skrev om projektet baserat på en intervju med David Bennett i Landets Fria Tidning. Enligt David Bennett kan en erfaren odlare med småbruksmetoder försörja ungefär nio andra personer. – Så utifrån det skulle vi på lång sikt behöva att tio procent av...

Vad är vårt uppdrag?

Vad är vårt uppdrag?

Krönika av Lovisa Bergström. En låt har fastnat på min hjärna och spelats på repeat senaste veckorna. Oftast händer detta med riktigt irriterande och oftast urusla låtar, men den här gången är det tack och lov en av mina absoluta favoritlåtar: ”To Know Your...

Information

Bra länkar

Transition Network

Omställningsnätverket är en del av internationella omställningsrörselsen.

Länk till vår gamla hemsida

Medan vi överför information till vår nya hemsida så kan du kika lite på den gamla

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

14 + 3 =