BLOGG

Artiklar

Landets Fria Tidning – din omställningskanal

Av Pella Thiel

Har du upptäckt veckotidningen med starkt omställningsperspektiv – Landets Fria Tidning? Tidningen har varje vecka ett uppslag med artiklar och evenemang från aktuella omställningsprojekt. Basinkomst, Framtidsveckan, tiny houses och omställningsrörelsen i Italien är exempel på ämnen som belysts på sistone. Snart lanseras en kalendarieapp där våra aktiviteter får vidare spridning.

Fria Tidningar som helhet är en spännande del av medievärlden, inte bara innehållet utan även till formen. De försöker sig faktiskt på att göra media utifrån ett omställningsperspektiv skulle man kunna säga. De är ett medarbetarägt mediekooperativ utan vinstintresse som gör ”alternativa medier för människor som vill förändra världen och som i traditionell media har svårt att hitta nyheter som svarar mot deras värderingar kring samhälle, miljö och internationella förhållanden.” Det kan vara svårt att överleva i övergången mellan det gamla, som vi vill ställa om ifrån, och det nya som vi vill skapa (vilket jag gissar att många av oss omställare har erfarenhet av). Så har också Fria Tidningar fått kämpa för sin överlevnad och lägger nu ned tre av sina tidningar.

Trots detta har faktiskt Landets Fria varit en av de hittills största finansiärerna av Omställningsnätverket, genom att de erbjudit prenumeranter att stödja vår organisation. Nu behöver Landets Fria fler prenumeranter för att säkra sin överlevnad – och vi behöver dem som viktig röst för omställning! Därför kommer här en liten uppmaning om samverkan med Landets Fria:

1. Använd Landets Fria slftom kanal för att berätta vad ni gör! Redaktionen välkomnar tips om aktiviteter som de kan skriva om, krönikor med omställningsfokus och debattartiklar. LFT är verkligen en tidning som bygger på medskapande med en stor sektion där läsare kommer till tals. Många av artiklarna hamnar också på webben där de kan spridas vidare av oss. Kontakta redaktionen direkt: omstallning@landetsfria.se.

2. Stöd fri press genom att prenumerera Du kan också ge bort en prenumeration till en vän, eller två, eller flera… då ger Fria 25 kr till Omställningsnätverket. Ni kan också bli vykortspartners till Landets Fria och ge bort flera prenumerationer. Då kan ni så småningom få premier i form av t ex gratis annonsering.

Låt oss visa att en annan media är möjlig!

23 september, 2015

Fler liknande artiklar…

Matvärn och motvärn

Matvärn och motvärn

Text av Thorsten Laxvik, tidigare publicerat på vårt Instagramkonto. När pandemin slog till var vi en grupp runt...

Önskningar och nyårsdrömmar

Önskningar och nyårsdrömmar

Krönika av: Fredrika Tidermark Vintern är en tid för drömmar. Att önska och fantisera om framtiden. Det hänger ihop...

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

8 + 4 =