BLOGG

Artiklar

Omställningskonferens 2017: ”Globala mål – lokala lösningar”

Ekobacken, stadsodling mitt i Växjö.

 Den 6-8 oktober är det dags för årets stora Omställningskonferens! Målet är att sammanföra flera olika hållbarhetskrafter för att skapa inspiration, utbyte och nätverkande. Konferensen syftar till att hitta former för omställningen att ta ett steg till, komma vidare. Vi är många som har samma fokus och i ett större sammanhang kan vi tillsammans åstadkomma mer.

På förra årets Omställningskonferens i Falun lämnades stafettpinnen över till Växjö. Frågan blev vad Växjö kan bidra med. Svaret skulle kunna bli samverkan. Kan vi bjuda in brett och hitta ett sammanhang där omställning sprids till fler? Hur kan vi hitta former för samverkan, medskapande och möten mellan människor?

FN:s nya hållbarhetsmål innebär att vi ska ha ställt om hela världen till 2030. Det är en oerhört stor omställning och vi måste fråga oss vilken folkrörelse som krävs för att uppnå de målen? Behovet av omställning för att möta globala kriser blir allt tydligare och Omställningsrörelsen erbjuder lokala lösningar på dessa globala problem. Kan Agenda 2030 vara det sammanhang som kan förena alla samhällets hållbarhetskrafter?

För att lyckas med hållbar omställning behövs alla. Den är endast möjlig genom ett gemensamt sammanhang som förenar alla krafter som tror på och kämpar för en bättre värld. Alla stora förändringar i världen har börjat med små grupper av engagerade människor som tagit ställning för en ny framtid! Välkommen att delta i denna process i Växjö i oktober!

Anmälan är nu öppen!

Under konferensen sker bland annat detta:

  • Rob Hopkins första Sverigebesök!
  • Lunch i Ekobacken
  • Valbara workshops (bla a täljfilosofi, Aktivt hopp, poddradio och Vardagens Civilkurage)
  • Open Space och cirkelsamtal
  • Öppen scen och lokal mat
  • …och mycket mer! Vill du hålla i en workshop? Kontakta jesaia.lowejko@studieframjandet.se

Fullständigt program och mer info kommer senare.

16 juni, 2017

Fler liknande artiklar…

Tankar om potatis från Torfolk

Tankar om potatis från Torfolk

Vad jag gör, det du gör, allt han, hon och hen gör är oväsentligt. Likt en fjärt i rymden är det.
Stig Dagerman skrev en gång:

”Jorden kan du inte göra om, stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra; en annan människa väl.
Detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre, betyder en broder mer.”

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

7 + 10 =