BLOGG

Artiklar

Omställningskonferens 2017: ”Globala mål – lokala lösningar”

Ekobacken, stadsodling mitt i Växjö.

 Den 6-8 oktober är det dags för årets stora Omställningskonferens! Målet är att sammanföra flera olika hållbarhetskrafter för att skapa inspiration, utbyte och nätverkande. Konferensen syftar till att hitta former för omställningen att ta ett steg till, komma vidare. Vi är många som har samma fokus och i ett större sammanhang kan vi tillsammans åstadkomma mer.

På förra årets Omställningskonferens i Falun lämnades stafettpinnen över till Växjö. Frågan blev vad Växjö kan bidra med. Svaret skulle kunna bli samverkan. Kan vi bjuda in brett och hitta ett sammanhang där omställning sprids till fler? Hur kan vi hitta former för samverkan, medskapande och möten mellan människor?

FN:s nya hållbarhetsmål innebär att vi ska ha ställt om hela världen till 2030. Det är en oerhört stor omställning och vi måste fråga oss vilken folkrörelse som krävs för att uppnå de målen? Behovet av omställning för att möta globala kriser blir allt tydligare och Omställningsrörelsen erbjuder lokala lösningar på dessa globala problem. Kan Agenda 2030 vara det sammanhang som kan förena alla samhällets hållbarhetskrafter?

För att lyckas med hållbar omställning behövs alla. Den är endast möjlig genom ett gemensamt sammanhang som förenar alla krafter som tror på och kämpar för en bättre värld. Alla stora förändringar i världen har börjat med små grupper av engagerade människor som tagit ställning för en ny framtid! Välkommen att delta i denna process i Växjö i oktober!

Anmälan är nu öppen!

Under konferensen sker bland annat detta:

  • Rob Hopkins första Sverigebesök!
  • Lunch i Ekobacken
  • Valbara workshops (bla a täljfilosofi, Aktivt hopp, poddradio och Vardagens Civilkurage)
  • Open Space och cirkelsamtal
  • Öppen scen och lokal mat
  • …och mycket mer! Vill du hålla i en workshop? Kontakta jesaia.lowejko@studieframjandet.se

Fullständigt program och mer info kommer senare.

16 juni, 2017

Fler liknande artiklar…

Bonden, maten och freden

Bonden, maten och freden

”Samler du 1.000 gjenomsnittlige nordmen i en hall, så er det pr. I dag bara sju av dem som kan kunsten å producere mat. De 993 andre er avhengige av att disse sju orker å gjöre det. Den som snakker stygt om böndene bör derfor ikke prate med mat i munnen.”

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

Potatoes for Peace – Potatisuppropet på Musikhjälpen

I år är temat för Musikhjälpen “Ingen ska behöva dö av hunger”, ett tema som klingar väl an i Omställningsnätverkets hjärtefrågor. I många år, framförallt sedan Potatisuppropets födelse 2020, har vi jobbat med att folkbilda kring hur det ser ut med matsäkerheten i vårt land.

Min första omställningskonferens

Min första omställningskonferens

För några år sedan blev jag inbjuden att vara med i en liten lokal omställningsgrupp, jag visste inte riktigt vad det var men jag sa ja! Och i några år har vi träffats, samtalat, läst en å annan dikt men framför allt odlat tillsammans. Och jag har sakta rört mig mot någon slags förståelse för vad omställning kan vara.

Ta kontakt!

Skriv gärna till oss. Lämna ditt namn och din e-postadress. Inled förslagsvis med "Till styrelsen" eller liknande.

11 + 3 =